Kainuun Vaellustalli

Muut ohjelmat

 

Halaa hevosta

Hevonen, ihana mutta vähän pelottava? Tule ja halaa hevosta ilman pakkoa nousta satulaan! Tässä ohjelmassa tutustumme islanninhevoseen, opettelemme sen käsittelyä ja sitä miten oma mielentilasi ja kehonkielesi vaikuttaa eläimeen. Voit rauhassa olla osaamaton tai pelokas, arkuutesi tai kokemattomuutesi ei ole este osallistumiselle. Hevonen ei tuomitse eikä arvostele, sille ei ole eilistä eikä huomista - tässä hetkessä hiljaa eläminen on avain yhteyteen hevosen kanssa.

Kokonaiskesto noin 1,5h:

 • 15 min tutustuminen ja varustautuminen
 • 30 min 2-4 hevosen haku tarhasta yhdessä, tutustuminen hevosen elekieleen ja käsittelyyn, sekä hoito ja varustaminen ohjatusti
 • 30 min helpot maastakäsittelyharjoitukset kentällä: taluttaminen, pysäyttäminen kehonkielellä, väistättäminen, peruuttaminen
 • 15 min hevosten purku varusteista ja hoito yhdessä

Ryhmäkoko 2-8 hlöä

Hinnat (sis. alv 10%) sisältävät opetuksen, 2-4 hevosen käytön (6-8 osallistujan ryhmissä kaksi henkilöä/hevonen), varusteet sekä vakuutuksen:

 • 2 hlöä: 55 eur/hlö
 • 4 hlöä: 50 eur/hlö
 • 6-8 hlöä: 45 eur/hlö

 

Issikkatuokio lapsille (huom. ei saatavilla heinäkuun turismisesongin aikana)

Kevyt tutustuminen islanninhevosiin ja ratsastukseen alle 12-vuotiaille lapsille.

Ohjelman kokonaiskesto on noin 1,5 h: 15 min tutustuminen ja ratsastusvarusteet, 30 min kahden hevosen haku tarhasta yhdessä sekä hoito ja varustaminen ohjatusti, 30 min ajan talutusratsastusta kentällä, 15 min hevosten purku varusteista ja hoito yhdessä.

Hinta 55 eur (sis. alv 10%) sisältää opastuksen ja kahden hevosen käytön, talutusratsastuksen, tarvittavat ratsastusvarusteet sekä SRL-satunnaisratsastajavakuutuksen. Huom. kaksi hevosta voi myös jakaa useamman lapsen kesken tai osallistujia voi olla vain yksi (hinta ja ohjelman kokonaiskesto pysyy samana).

 

Ratsastustunnit

Kenttätunnit tarjolla turismisesonkien ulkopuolella (sesonkiajat ovat: hiihtolomat vkot 8-10, pääsiäinen, kesä-heinäkuu, syyslomat vkot 42-43). Ratsastustunneilla ei käytetä taluttajaa, joten ne soveltuvat jo ratsastuksen perusasiat hallitseville harrastajille. 

2-4 ratsastajaa 60 min: 20 eur/hlö (sis. alv 10%)

Yksityistunti 60 min: 40 eur/hlö (sis. alv 10%)

Meiltä saat lainaan kaikki tarvittavat ratsastusvarusteet. Huomioithan, että jos haluat käyttää omia varusteitasi, tulee niiden olla asianmukaisesti käsitellyt edellisen käytön jälkeen (lisätietoja kohdassa "ohjelmat -->ohjeita vaellukselle").

Meillä käyvät maksuvälineeksi käteisen ja kortin lisäksi myös Smartum-liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum-Visa, Smartum-saldo ja -mobiilimaksu, Virikesetelit, Ticket Mind&Body- ja TicketDuo-kortit, Tyky-kuntosetelit, Tyky-Online, Wellness Wallet, e-passi (SporttiPassi) sekä BenifyPay.  

HUOM. Kaikki asiakkaamme ovat vastuuvakuutettuja ja satunnaisesti ratsastavat asiakkaamme SRL:n satunnaisratsastajavakuutuksen kattamia. Säännöllisesti eli vähintään kolme kertaa kuukaudessa tallillamme ratsastavilla asiakkailla tulee olla joko SRL:n ratsastusseuran jäsenyys tai Green Card-kortti.

 

Tyky-päivän hevostelu

Opi uusia asioita ja uskalla uskaltaa! Päivän aikana opettelemme hevosen käsittelyä ja hoitoa sekä lähdemme rentouttavalle tunnin mittaiselle maastoratsastukselle, jonka päätteeksi hoidamme yhdessä hevoset takaisin laitumelle. Lisäksi halutessanne nautimme vielä kahvit ja pullat tallituvalla.

 • Ryhmäkoko 4-8 hlöä
 • Ohjelman kesto 3,5h - 5 h (riippuen ryhmän koosta, eli siitä tapahtuuko ratsastus yhdessä, vai kahdessa peräkkäisessä ryhmässä)
 • Hinta sisältäen tarjoilut 55 eur/hlö (sis. alv 24%)
 • Hinta ilman tarjoiluja: 50 eur/hlö (sis. alv 10%)

 

Polttaripaketti

Sis. tunnin maastoratsastus + tunnin alkeisopetus tankotanssin saloihin - ainoa laatuaan Kainuussa!

Ryhmäkoko ratsastukseen 4 henkilöä kerrallaan (ratsastustaidoista riippuen), tankoilua kokeilemaan mahtuu isompikin joukkio. Huom. sopii myös ennakkoluulottomille virkistyspäiväporukoille!

Kerro lisää ryhmästänne ja toiveistanne ja pyydä tarjous!

Lahjakortit

Muista ystävää lahjakortilla - lahjoita hänelle ikimuistoinen elämys, maastoratsastus islanninhevosella! Voit ostaa lahjakortin tallilta tai tilata sen puhelimitse/sähköpostitse ja maksaa sen suoraan tallin tilille. Lahjakortti on voimassa 6 kk kirjoituspäivästä. Soita ja kysy lisää!