Kainuun Vaellustalli

Ohjeita vaellukselle


Turvallisuus on yksi Kainuun Vaellustallin perusarvoista ja suunnittelemme kaiken toimintamme turvallisuudesta huolehtien. Sen vuoksi edellytämme myös asiakkailtamme annettujen ohjeiden noudattamista. Pidätämme oikeuden keskeyttää maastoretki asiakkaiden ja hevosten turvallisuuden näin vaatiessa. Mikäli keskeytys johtuu asiakkaan piittaamattomuudesta säännöistä ei retken hintaa palauteta takaisin asiakkaalle.

Kaikkien ratsastajien tulee olla osallistumiskunnossa. Päihteiden vaikutuksen alaisia tai muuten sopimattomasti käyttäytyviä henkilöitä emme päästä maastoon. Asiakkaan omien ratsastusvarusteiden tulee olla myös hevosillemme turvallisia eli pestyjä/desinfioituja edellisen käytön jälkeen (ks. lisätietoja alta kohdasta "varusteet"). Raskaana olevia henkilöitä emme valitettavasti voi ottaa vastuullemme maastoretkille.

Kaikki asiakkaamme ovat vastuuvakuutettuja ja satunnaisesti ratsastavat asiakkaamme SRL:n satunnaisratsastajavakuutuksen kattamia. Säännöllisesti eli vähintään kolme kertaa kuukaudessa tallillamme ratsastavilla asiakkailla tulee olla joko SRL:n ratsastusseuran jäsenyys tai Green Card-kortti.

 

 

Ryhmien maksimikoot ja muut rajoitukset

Asiakkaiden enimmäismäärä on 4-5 henkilöä kerrallaan riippuen asiakkaiden ratsastustaidoista. Kainuun Vaellustallilla ratsastetaan tasoryhmissä: tasoryhmien kuvaukset löydät osiosta "Ohjelmat/maastoretket". Ikäraja on 12 vuotta, mikäli asiakkaalla ei ole aikaisempaa ratsastuskokemusta. Painoraja on 80-90 kg hevosesta riippuen ja pakkasrajat ovat -18 C tunnin ja -15 C kahden tunnin retkellä.

 

Ilmoittautuminen

Voit tiedustella paikkaa ratsastusretkelle ottamalla meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä kaikilta asiakkailta tiedustellaan aiempi ratsastuskokemus sekä ikä –  kerrothan rehellisesti kokemuksesi, jotta voimme valita juuri sinulle parhaiten sopivan ratsun ja ryhmän. Ilmoitathan myös, mikäli sinulla on jokin sairaus, josta ohjaajan olisi turvallisuutesi vuoksi hyvä tietää.

 

Varusteet

Kypärä on ratsastaessa pakollinen ja turvakypärät kuuluvat asiakasvarustukseemme. Hintaan kuuluu myös sään mukainen vaatetus: kesällä ratsastushousut ja kannalliset kumisaappaat, sateen sattuessa sadevarusteet, talvella lämpimät ratsastushaalarit ja talvisaappaat. Myös kesä- tai talviratsastuskäsineet, heijastinliivi, sekä talvella kypärämyssy kuuluvat asiakasvarustukseen ja retken hintaan.

Jos haluat käyttää omia ratsastusvarusteitasi, niin huomioithan että pesemättömillä/desinfioimattomilla varusteilla meille ei voi tulla. Varmistaaksesi, ettet vahingossa levitä taudinaiheuttajia tallilta toiselle, huolehdi että vaatteesi ja käsineesi ovat pestyt 60 asteessa edellisen käytön jälkeen. Varusteet joita ei voi pestä (esim. kypärä, kengät, turvaliivi) tulee desinfioida VirkonS-aineella ohjeen mukaan tai pitämällä niitä 60 asteisessa saunassa vähintään 1h ajan.

Maastoon ei tule ottaa mukaan ylimääräisiä tavaroita tai omia selkäreppuja. Voit ottaa kännykkäsi mukaan vaellukselle, mutta sen tulee olla äänettömällä. Jos haluat ottaa valokuvia reitin varrella mainitse siitä ohjaajalle ennen maastoon lähtöä. Ohjaajalla on aina puhelin mukanaan ja vetohevosen satulalaukuissa kulkevat mukana EA-tarvikkeet/-ohjeet sekä kartat.

 

Yleisiä ohjeita

Autamme jokaisen asiakkaan hevosensa selkään yksitellen, jolloin ohjaaja myös tarkistaa kunkin hevosen satulavyön kireyden ja jalustimet. Odota siis lupaa nousta ratsaille. Ennen lähtöä kaikki saavat suulliset ohjeet hevosten kanssa toimimisesta, ratsastuksesta sekä ohjaajan komennoista ja tien ylityksestä hevosten kanssa. Maastossa ratsastetaan jonossa ohjaajan kullekin ratsukolle määrittelemässä järjestyksessä, ohittaminen tai toisen hevosen rinnalle meneminen on kiellettyä. Retken aikana ohjaaja neuvoo ja opastaa ratsastajia henkilökohtaisesti.

 

Tervetuloa ratsaille!