Kainuun Vaellustalli

Maastoretket


Kaikki ratsastusretket järjestetään etukäteisvarauksien perusteella. Retkiaikatauluista tiedotamme Facebook-sivuillamme www.facebook.com/kainuunvaellustalli josta löydät ajantasaiset tiedot vapaista paikoista. Voit myös tiedustella retkiä sähköpostitse osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puhelimitse numerosta 0400 913 215 tai nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. 

Kaikkiin retkiin sisältyy hevosen hallinnan ja ratsastuksen opastus sekä tarvittavat varusteet sään mukaan. (Huomioithan, että jos haluat käyttää omia varusteitasi tulee niiden olla asianmukaisesti käsitellyt edellisen käytön jälkeen, lisätietoja kohdassa "ohjelmat -->ohjeita vaellukselle"). Meillä hintaan kuuluu myös hevosten varustaminen: hevoset siis odottavat sinua aina laitumelta haettuina ja valmiiksi varustettuina tallilla. Kaikki asiakkaamme ovat vastuuvakuutettuja ja satunnaisesti ratsastavat asiakkaamme SRL:n satunnaisratsastajavakuutuksen kattamia. Säännöllisesti eli vähintään kolme kertaa kuukaudessa tallillamme ratsastavilla asiakkailla tulee olla joko SRL:n ratsastusseuran jäsenyys tai Green Card-kortti.

Retket toteutetaan yksilöllisesti kunkin ryhmän taso huomioiden, joten aiempaa ratsastuskokemusta et välttämättä tarvitse. Ikäraja maastoratsastukseen on 12 vuotta (mikäli asiakkaalla ei ole aiempaa ratsastuskokemusta) ja painoraja 80-90 kg hevosesta riippuen. Pakkasraja tunnin maastolle on -18 C ja kahden tunnin maastolle -15 C. 

Ryhmien tasojaottelu:

”Aloittelijat”
Ei edellytä aikaisempaa kokemusta/olet kokeillut ratsastusta kerran tai muutamia kertoja, tai sinulla on alkeis/jatkokurssin käyminen vielä kesken. Retken vauhti on aloittelijan taitoihin sopiva (käyntiä, sekä tölttiä/ravia mikäli ratsastajilta onnistuu). Huom. aloittelijoilla ikäraja 12 v.

”Laukkataitoiset”:
Taso vähintään HelppoC (kaikki alle tämän ovat aloittelijoita). Hallitset varman hevosen kaikissa askellajeissa hyvässä tasapainossa ratsuasi häiritsemättä, säilyttäen tasaisen tuntuman hevosen suuhun. Retkellä mennään käynnin, ravin ja töltin lisäksi myös laukkaa.

”Kokeneet”:
Olet lajin aktiiviharrastaja: osaat ratsastaa erilaisia, myös nuoria, hevosia maastossa kaikissa askellajeissa ja perusistuntasi ja kevyt istuntasi on vakaa myös vauhdikkaammassa menossa. Retkellä mennään käyntiä, ravia, tölttiä ja (mahdollisesti nopeaa) laukkaa.


Voit maksaa retkesi paitsi käteisellä tai kortilla, myös Smartum-liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-Visalla, Smartum-saldolla ja -mobiilimaksulla, Virikeseteleillä, Ticket Mind&Body- ja TicketDuo-korteilla, Tyky-kuntoseteleillä, tai Tyky-Onlinea, Wellness Walletia, e-passia (SporttiPassi) tai BenifyPay:ta käyttäen.

paymentmethods


 

vaellus1

Uskalla uskaltaa! - 1h käyntimaasto

Tällä retkellä tutustumme islanninhevoseen vain hitaimmassa ja pehmeimmässä askellajissa, käynnissä. Tunnin mittainen uppoutuminen ratsastuksen maailmaan sisältää alkuopastuksen ja ratsastusta kentällä n. 15 min ajan, jonka jälkeen suuntaamme jonossa maastoon nautiskelemaan ilman suorituspaineita, hetkessä eläen.

Ryhmäkoko 2-4 asiakasta. Kaikentasoisille ratsastajille (ikäraja 12 v.)

Hinta 30 eur/hlö (sis. alv 10%).

 

Riekin kankailla - 1h retki

Varmajalkaiset ratsumme vievät sinut hetkeksi sisään metsäiseen maailmaan. Hevosen tasainen askellus ja kaunis luonto saavat arjen unohtumaan. Matkalla saatat nähdä metsän eläimiä ja jälkiä sekä kokeilet, miltä tuntuu töltti oikean islanninhevosen selässä. Kokeneempien kanssa ratsastamme myös muutaman laukkapätkän.

Ryhmäkoko 2-4 asiakasta. Tasoryhmät. Ikäraja aloittelijoilla 12 v.

Hinta 35 eur/hlö (sis. alv 10%).

 

Peuran ja riekon mailla - 2h retki

Kahden tunnin maastoretki noudattaa osittain villien metsäpeurojen polkuja. Ratsain mennään paikkoihin, joihin et jalkaisin ehkä tulisi lähteneeksi: talvisin saatetaan kulkea osa matkaa hangessa, kesällä nautitaan lämpimän kangasmetsän tuoksuista. Hoidetuilla reittiosuuksilla kokeneempien on mahdollista laukata harja hulmuten!

Ryhmäkoko 2-4 asiakasta. Tasoryhmät. Ikäraja aloittelijoilla 12 v.

Hinta 60 eur/hlö (sis. alv 10%).

 

Selkämäen seikkailu - 3h retki (ohjelmassa vain sulanmaan kaudella)

Kolmen tunnin retkellä noustaan Selkämäen maisemiin vaihtelevissa maastoissa kaikkia askellajeja ratsastaen, maisemista nauttien ja välillä juomataukoja pitäen.

Ryhmäkoko 3-4 asiakasta. Vain kokeneille ratsastajille.

Hinta 80 eur/hlö (sis. alv 10%).