Ohjeita osallistujille

Varaaminen ja peruutukset

Voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse, FB-messengerillä tai nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä kaikilta asiakkailta tiedustellaan mm. aiempi hevoskokemus: kerrothan rehellisesti pyydetyt tiedot, jotta voimme valita juuri sinulle parhaiten sopivan ratsun ja ryhmän. Ilmoitathan myös, mikäli sinulla on jokin sairaus, liikkumarajoite tai esim. allergia, josta ohjaajan olisi turvallisuutesi vuoksi hyvä tietää. Mikäli sinulla on voimakkaita pelkoja hevosia kohtaan emme suosittele ratsastusta.

Tallin puolesta ohjelma voidaan joutua peruuttamaan seuraavista syistä:

  • voimakas tuuli/myrsky/ukkonen tai kova pakkanen
  • vaaralliseksi jäätyneet ratsastuspohjat
  • retken minimiosallistujamäärä ei ole täyttynyt
  • jokin hätätapaus liittyen hevosten tai ohjaajan terveyteen

Varausten peruutukset tulee tehdä viimeistään vuorokautta ennen ohjelman alkua. Kaikki toiminta järjestetään etukäteisvarauksien perusteella.

Rajoitukset

Maastoretkillä ratsastetaan tasoryhmissä (aloittelijat, laukkataitoiset, kokeneet). Mikäli asiakas on antanut omista ratsastustaidoistaan harhaanjohtavia tietoja päästäkseen taitotasoaan vastaamattomaan ryhmään voidaan ko. asiakkaan pääsy mukaan retkelle evätä. Tämä on tärkeää yleisen turvallisuuden, hevosten hyvinvoinnin ja myös muiden ryhmäläisten asiakastyytyväisyyden vuoksi.

Kaikkien ratsastajien tulee olla osallistumiskunnossa. Päihteiden vaikutuksen alaisia tai muuten sopimattomasti käyttäytyviä henkilöitä emme päästä ratsaille. Huomaathan myös että kova pelko hevosia kohtaan voi olla este ratsastukselle, kuten myös tietyt liikuntarajoitteet: esimerkiksi voimakkaista kireyksistä lonkkien alueella kärsiville ratsastus ei sovellu.

Ikäraja maastoratsastukseen on 12 vuotta, kenttätunneille 9 vuotta (mikäli asiakkaalla ei ole aiempaa ratsastuskokemusta) ja painoraja 80-90 kg hevosesta riippuen. Pakkasraja tunnin maastolle on -18 C ja kahden tunnin maastolle -15 C.

Raskaana olevia henkilöitä emme valitettavasti voi ottaa vastuullemme ratsastusta sisältäviin ohjelmiin.

Turvallisuus on yksi Kainuun Vaellustallin perusarvoista. Sen vuoksi edellytämme myös asiakkailtamme annettujen ohjeiden noudattamista. Pidätämme oikeuden keskeyttää ohjelma asiakkaiden ja/tai hevosten turvallisuuden näin vaatiessa (ja mikäli keskeytys johtuu asiakkaan piittaamattomuudesta säännöistä ei retken hintaa palauteta takaisin asiakkaalle).

Maastoretkiryhmien tasojaottelu

  1. Aloittelijat: ei edellytä aikaisempaa kokemusta/olet kokeillut ratsastusta kerran tai muutamia kertoja, tai sinulla on alkeis/jatkokurssin käyminen vielä kesken. Retken vauhti on aloittelijan taitoihin sopiva (käyntiä, sekä tölttiä/ravia mikäli ratsastajilta onnistuu). Huom. aloittelijoilla ikäraja 12 v.

  2. Laukkataitoiset: taso vähintään HelppoC (kaikki alle tämän ovat aloittelijoita). Hallitset varman hevosen kaikissa askellajeissa hyvässä tasapainossa ratsuasi häiritsemättä, säilyttäen tasaisen tuntuman hevosen suuhun. Retkellä mennään käynnin, ravin ja töltin lisäksi myös laukkaa.

  3. Kokeneet: olet lajin aktiiviharrastaja ja osaat ratsastaa erilaisia, myös nuoria, hevosia maastossa kaikissa askellajeissa. Perusistuntasi ja kevyt istuntasi on vakaa myös vauhdikkaammassa menossa. Retkellä mennään käyntiä, ravia, tölttiä ja (mahdollisesti nopeaa) laukkaa.

Varusteet

Kypärä on ratsastaessa pakollinen. Kypärät kuuluvat asiakasvarustukseemme (ja ne desinfioidaan joka käytön jälkeen), kuten myös sään mukainen vaatetus: kesällä ratsastushousut ja kannalliset kumisaappaat, sateen sattuessa sadevarusteet, talvella lämpimät ratsastushaalarit ja talvisaappaat sekä villasukat ja kypärämyssy. (Ota kuitenkin tarpeeksi omaa kerrospukeutumista mukaan haalarin alle puettavaksi.) Myös kesä- tai talviratsastuskäsineet ja heijastinliivi ovat tallilta lainattavissa ja kuuluvat ratsastuksen hintaan. Mikäli tarvitset erityisen pientä kokoa tarkistathan saatavuuden tallilta etukäteen. HUOM. koronapandemian aikana suosittelemme että asiakkaat käyttäisivät mahdollisimman paljon omia vaatteitaan. Ratsastukseen soveltuvat mitkä tahansa saumattomat (hiertämättömät) pitkät housut sekä pitkähihainen pusero/takki, käsineet ja kannalliset jalkineet.

Asiakkaan omien ratsastusvarusteiden tulee olla hevosillemme turvallisia eli asianmukaisesti huollettuja edellisen käytön jälkeen. Mikäli haluat käyttää omiasi niin huomioithan että pesemättömillä/desinfioimattomilla varusteilla meille ei saa tulla. Varmistaaksesi, ettet vahingossa levitä taudinaiheuttajia tallilta toiselle, huolehdi että vaatteesi ja käsineesi ovat pestyt 60 asteessa edellisen käytön jälkeen. Varusteet joita ei voi pestä (esim. kypärä, kengät) tulee desinfioida VirkonS-aineella ohjeen mukaan tai pitämällä niitä 80 asteisessa saunassa vähintään 1h ajan. Tallillakin on Virkonia saatavilla desinfiointiin, mutta ilmoitathan etukäteen jos haluat käyttää liuosta esim. kypäräsi huoltamiseen ennen ratsastusta meillä (varusteiden ehdittävä kuivaa käsittelyn jälkeen ennen käyttöä).

Tutustu myös ajanmukaiseen koronaohjeistukseen FB-sivuiltamme www.facebook.com/kainuunvaellustalli.

Ratsaille mukaan ei tule ottaa ylimääräisiä tavaroita tai omia selkäreppuja. Mikäli tarvitset laukun esim. lääkkeille kysy vyölaukkua lainaan ohjaajalta. Voit ottaa kännykkäsi taskuun, mutta sen tulee olla äänettömällä ja jos haluat ottaa valokuvia mainitse siitä ohjaajalle. Ohjaajalla on aina puhelin mukanaan ja retkillä vetohevosen satulalaukuissa kulkevat mukana EA-tarvikkeet/-ohjeet sekä kartat.

Vakuutukset

Kaikki asiakkaamme ovat vastuuvakuutettuja ja satunnaisesti ratsastavat asiakkaamme Suomen Ratsastajainliiton satunnaisratsastajavakuutuksen (tapaturmavakuutus) kattamia. Säännöllisesti (vähintään 3 krt/kk) tallillamme ratsastavilla asiakkailla tulee olla joko SRL:n ratsastusseuran jäsenyys tai Green Card-kortti varmistamassa asianmukaisen vakuutusturvan.

Maksuvälineet

Voit maksaa ohjelmat paitsi käteisellä tai kortilla, myös Smartumilla (liikunta- ja kulttuurisetelit, SmartumVisa, SmartumPay), Virikeseteleillä tai Ticket Mind&Body- ja TicketDuo-korteilla, Tyky-kuntoseteleillä tai Epassia käyttäen.

Muuta

Ratsastusohjelmissa autamme jokaisen asiakkaan hevosensa selkään yksitellen, jolloin ohjaaja myös tarkistaa kunkin hevosen satulavyön kireyden ja jalustimet. Odota siis lupaa nousta ratsaille, sillä opastamme kaikki ratsastajat korrektiin selkäännousutapaan (hevosta ei potkita jalalla kylkeen eikä satulaan rojahdeta raskaasti). Maastossa ratsastetaan jonossa ohjaajan kullekin ratsukolle määrittelemässä järjestyksessä, ohittaminen tai toisen hevosen rinnalle meneminen on kiellettyä. Kaikissa ohjelmissa ohjaaja neuvoo ja opastaa osallistujia henkilökohtaisesti.

© 2019 Kainuun Vaellustalli. All Rights Reserved. Designed with love by ARRdesigns.